Gemeenten

Zeeuws-Vlaanderen is het zuidelijkste deel van de Nederlandse provincie Zeeland en bestaat uit de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst (van west naar oost).

Momenteel hebben wij woningen in de volgende gemeenten:

 • Axel

  Axel

  Axel (Zeeuws: Aksel) is een stad in Zeeuws-Vlaanderen, het zuidelijk deel van de Nederlandse provincie Zeeland. Axel maakt deel uit van de gemeente Terneuzen.De stad Axel maakt, samen met onder andere Terneuzen en Zaamslag (maar niet de ten zuiden van Axel liggende dorpen), deel uit van het overwegend calvinistische Land van Axel.

  Aanbod Axel
 • Heikant

  Heikant

  Heikant is een relatief jong grensdorp in de Zeeuws-Vlaamse gemeente Hulst in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp bestaat voornamelijk uit lintbebouwing langs de weg Koewacht - Sint Jansteen. De naam Heikant stamt van begin 18e eeuw, toen het in de volksmond in de heijde of dheije heette. Het verwijst naar de uitgestrekte heidenvelden (met name dophei) die zich oorspronkelijk in het gebied bevonden.

  Aanbod Heikant
 • Hoek

  Hoek

  Hoek (Zeeuws: D'n Noek) is een dorp in de gemeente Terneuzen, in de Nederlandse provincie Zeeland.

  Aangenomen wordt dat de naam 'Hoek' afkomstig is van de ligging op de kruising van drie dijken, nu Molendijk, Langestraat en Noordstraat (in de volksmond "Noordiek" genoemd). Maar volgens de Historie der Hervormde Kerke te Gent uit 1756, p. 60, dankt het dorp zijn naam aan de ligging op de hoek van het land van Axel en Neuzen (de hoek van het eiland). Tot de gemeentelijke herindeling in 1970 was Hoek een zelfstandige gemeente.

  Aanbod Hoek
 • Hulst

  Hulst

  Hulst Zeeuws en Oost-Vlaams : Ulst) is een vestingstad in de Nederlandse provincie Zeeland, en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Hulst. De stad heeft inclusief Absdale 10.726 inwoners (januari 2013) en is daarmee de zesde plaats van Zeeland, achter Middelburg, Vlissingen, Goes, Terneuzen en Zierikzee.

  Hulst profileert zich als de "meest Vlaamse stad" van Nederland. Vooral de Bourgondische levensstijl van de stad Hulst trekt veel Belgische toeristen. Het oorspronkelijke dialect van Hulst en de omliggende (katholieke) dorpen wijkt sterk af van de overige Zeeuwse dialecten en vertoont een sterke continuïteit met de dialecten in het noorden van het Waasland (België, provincie Oost-Vlaanderen). Hulst ligt ca. 30 km van Antwerpen.

  Aanbod Hulst
 • Sas van Gent

  Sas van Gent

  Sas van Gent is een plaats in de Nederlandse gemeente Terneuzen aan de Belgische grens. Het ontleent zijn industriële betekenis aan de aanwezigheid van het Kanaal Gent-Terneuzen. Tot 2003 was de plaats een zelfstandige gemeente.

  Aanbod Sas van Gent
 • Terneuzen

  Terneuzen

  Terneuzen is voor het grootste deel van haar geschiedenis slechts een klein havendorp/havenstadje geweest. In de 19de en 20ste eeuw (en dan voornamelijk tweede helft van de 20ste eeuw tot heden) heeft dit kleine havenstadje zich rap getransformeerd tot de moderne, dynamische havenstad van vandaag.

  Aanbod Terneuzen
 • Westdorpe

  Westdorpe

  Westdorpe is een dorp nabij Axel, in de gemeente Terneuzen, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp, is zo genoemd vanwege haar westelijke ligging ten opzichte van de stad Axel. Westdorpe ligt langs de Graaf Jansdijk en is een mooi voorbeeld van een dijkdorp met lintbebouwing.

  Aanbod Westdorpe